Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kikki och Magnus favoriter i Karlstad

Annons

En schlagerdrottning gör comeback. En schlagerprins gör sitt femte försök på sex år att bli kung. Schlagercirkusen fortsätter till Karlstad den här veckan.

Det handlar mest om Magnus Carlsson och Kikki Danielsson inför den andra deltävlingen i Melodifestivalen. Det är nästan så att de andra deltagarna lite ängsligt undrar hur de ska ha en chans.

- Det finns väl två skolor. Det är väl många som tror att Magnus och Kikki kommer att ha stor chans, men jag hoppas att det finns många som vill se något annat, säger till exempel Niclas Wahlgren, som tävlar i Karlstad med "En droppe regn".

Kikki Danielsson tävlar för nionde gången i Melodifestivalen. I 25 år har hennes namn varit förknippat med schlagermusik och hon har vunnit tävlingen två gånger; 1982 med Elisabeth Andreassen i duon Chips och tre år senare på egen hand.

Så Kikki Danielsson är något av en favorit, med sin schlager "I dag & i morgon". Något hon slår ifrån sig.

- Nej, usch. Det pratet vill jag inte höra, säger hon, men avslöjar sedan att hon inte är särskilt nervös.

- Det är inte nervositet, det är mer magpirr.

Magnus Carlsson kan inte vänta tills det sätter igång. Ända sedan han var liten har Melodifestivalen spelat en stor roll i hans liv och han ställer faktiskt upp för sjätte gången på sju år. Han jagar sin första vinst efter att ha ställt upp med dansbandet Barbados tre gånger och med discokvartetten Alcazar två gånger. Vad sägs om placeringsraden 2-2-4-3-3!

Nu lanserar han dessutom sin nya solokarriär; pop på svenska, skrivet och producerat av radarparet Anders Glenmark och Niklas Strömstedt.

- Det vore en fantastisk kröning av det här med att vinna Melodifestivalen, säger Magnus Carlsson, som i händelse av seger ställs mot Alcazar-kollegan och förre pojkvännen Andreas Lundstedt, som redan är klar som artist för Schweiz.

- Det kommer bara att bli kul i så fall. Låt bäste man vinna!

Och det finns andra artister att hålla koll på i Karlstad. Östen med resten gör schlagercomeback efter att ha gjort stor succé med "Hon kommer med solsken" och "Maria" för ett par år sedan. Sonya har schlagervana efter att ha körat bakom Shirley Clamp och skrivit ett par schlagerlåtar åt andra. Pablo Cepeda har sjungit med Mendez i Melodifestivalen och ingen har större erfarenhet av Melodifestivalen än Velvet.

Bakom det namnet döljer sig nämligen Jenny Petersson, som innan hon blev danspopartist, sjöng i schlagerkören i flera år och därmed har medverkat på åtminstone ett hundratal bidrag. Till mixen hör också Elephantz, en ny danspopduo.

Tv-sändningen från Melodifestivalen i Karlstad startar en timme tidigare än vanligt, redan 19.00 och i SVT2, på grund av krocken med sändningarna från vinter-OS i Turin. (TT Spektra)

Mer läsning

Annons