Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kidnappad tysk vädjade på videoband

Annons

Dramat med de kidnappade sydkoreanerna i Afghanistan fortsätter. Sedan ytterligare en i gisslan hittats ihjälskjuten hotar talibanerna att döda fler.

En kidnappad tysk framträdde på tisdagskvällen i tv och vädjade för sitt liv.

De talibaner som sedan en och en halv vecka håller en grupp sydkoreaner som gisslan meddelade i dag en ny tidsfrist. Har inte Afghanistans regering frigivit minst åtta namngivna rebeller före klockan halv tio i morgon förmiddag svensk tid, hotar de att döda fler ur gisslan.

Tidigare i dag hittades det blodiga liket efter en 29-årig sydkorean i provinsen Ghazni. Därmed har talibanerna dödat två av de ursprungligen 23 sydkoreanerna som tillfångatogs den 19 juli.

Den afghanska regeringen har krävt att kvinnorna i gisslan ska friges omedelbart. Talibanerna har i sin tur svarat att deras krav måste uppfyllas först. Men regeringen har vid flera tillfällen gjort klart att den inte tänker frige några rebellfångar.

En tysk ingenjör som rövades bort av talibanerna för två veckor sedan framträdde på tisdagskvällen på ett videoband som visades av tv-stationen al-Jazira.

Mannen stod framför en klippvägg och hade flera gevär riktade mot sig. Hans egen röst hördes inte, men enligt en kommentator vädjade han till Tyskland och USA att ta hem sina trupper från Afghanistan så att hans liv kan skonas.

TT

Mer läsning

Annons