Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kidnappad italienare vädjar om hjälp

Annons

En italiensk journalist som kidnappades i Afghanistan för tio dagar sedan vädjar i ett videoinslag om hjälp från Rom.

En italiensk hjälporganisation har fått en videoinspelning när den bortförde Daniele Mastrogiacomo ber den italienska regeringen att hjälpa honom att bli fri, rapporterade italienska medier, som också visade utdrag ur filmen.

Den 52-årige Mastrogiacomo arbetar för tidningen La Repubblica. Han blev bortförd av talibaner den 4 mars. I söndags sade en talibanledare att journalisten skulle avrättas inom sju dagar om inte ett datum fastställs för när de 2 000 italienska soldaterna ska ha lämnat den internationella ISAF-styrkan i Afghanistan. Kidnapparna krävde också att två tillfångatagna talibaner ska släppas.

I tisdags sade en talesman för talibanerna att Mastrogiacomo mådde bra och att "indirekta kontakter" har tagits med italienska myndigheter.

Premiärminister Romano Prodi sade i ett uttalande att hans regering är fast besluten att verka för att journalisten friges så snart som möjligt. Prodi har tidigare gjort klart att de italienska soldaterna kommer att stanna i Afghanistan trots hotet.

TT

Mer läsning

Annons