Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kidnappad flicka räddad i Portugal

Annons

Polisen fritog en 11-årig flicka efter en biljakt i portugisiska Algarve nära gränsen till Spanien.

Bilens förare greps när polisen fått stopp på bilen på lördagen.

Flickan som kommer från ett östeuropeiskt land försvann från sina föräldrars bil natten till lördagen då de deltog i en fest i Malaga i Spanien, uppger en polistalesman.

Bortrövandet av den 4-åriga engelska flickan Madeleine McCann är dock fortfarande ouppklarat. Hon försvann den 3 maj från en lägenhet som föräldrarna hyrde i Praia da Lus i Algarve.

Flickan sov tillsammans med sina yngre tvillingsyskon i lägenheten medan föräldrarna åt middag med några vänner på en restaurang i närheten. När de skulle titta till barnen var Madeleine borta. Ett fönster till lägenheten stod uppbrutet.

En video med Madeleine visades för miljontals européer på lördagskvällen. Den två minuter långa inspelningen, ackompanjerad av Simple Minds-hiten "Don't you forget about me", sändes i pausen på FA-cup-finalen mellan Chelsea och Manchester United på Wembley i London.

Föräldrarna vill att sökandet efter flickan ska utsträckas till hela Europa. En affisch med en bild på henne ska spridas över hela kontinenten.

Polisen har ännu inte kunnat gripa någon misstänkt. I torsdags meddelade den att en rysk man förhörts men sedan släppts. Även en engelsman har ådragit sig polisens intresse men inte kunna bindas till Madeleines försvinnande.

TT

Mer läsning

Annons