Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kerstins dröm blev sann tack vare henne själv

Annons

Kerstin Forslund kommer från en musikalisk familj, där hon blivit inlockad i musiken av både farfar Johannes, pappa Ragnar och farbröderna John och Sören Forslund. Med den uppväxten är det inte konstigt att hon också blev intresserad av musik och kom i kontakt med musiker.

På 1970-talet spelade och sjöng hon i gruppen Älwdalingarna tilsammans med pappa Ragnar och Ewa Nylander, där Ewa med tiden bytes ut mot Lena Willemark och senare Verf Lena Egardt.

Den mycket populära gruppen Small Town Singers lockade sedan med henne och hon flyttade till Söderköping, som var basen under drygt ett år. Det var ett hektiskt år, då gruppen framträdde i radio, tv och på turnéer runt om i Sverige, men även Danmark, Öst- och Västtyskland fick besök.

Efter Söderköping blev det Stockholm och samarbete med Ingela "Pling" Forsman. Två egna LP-skivor blev det; "Kerstin här" och "Morgon efter regn" samt två singelskivor med bland annat Dolly Partons "Nio till fem" på svenska.

- Under åren som gått har jag skrivit egna låtar och en dröm jag länge haft är att ge ut en cd med eget material. Idag får man ta saken i egna händer, för det är inget skivbolag som vill satsa idag- Det får man göra själv.

- Varför skulle inte jag kunna när andra kan, tänkte jag, berättar hon.

Cd:n innehåller tolv låtar, därav åtta helt egna och tre tonsättningar av Sten Selanders, Daniel Fallströms och Terese Bustads dikter, samt en melodi från Danmark av Bindu S. Larsens, som Kerstin skrivit texten till.

Olika musikstilar finns med på denna cd. Allt ifrån visa, ballad och country till bluesrock.

- Per-Erik Ernlund har hjälpt mig att arrangera låtarna, som han verkligen har lyckats med. Det har varit ett fantastiskt roligt år, att få jobba med honom och alla dessa skickliga musiker. Ett mycket givande, lärororikt och inspirerande år.

1987 flyttade hon åter till Älvdalen och arbetar nu sedan flera år som förskolelärare. Praktiskt taget varje dag spelar hon och sjunger med barnen på den avdelning där hon jobbar.

På fritiden blir det mycket musik. Hon spelar med i Älvdalens spelmanslag och har framträtt med olika musiker vid mängder med konserter runt om i Dalarna. En samlings-cd med Small Town Singers mest populära bitar blev det också häromåret, där Kerstin är med på fyra låtar.

Inspelningarna började redan i oktober för ett år sedan i Kenneth Sparrs studio i Våmhus. Eftersom flera duktiga musiker från hela Dalarna var inblandade i olika konstellationer och man jobbade med en låt i taget drog det hela ut på tiden.

- Men nu är skivan klar och jag har börjat lägga ut den i butikerna i Älvdalen till att börja med, säger Kerstin.

Nu hoppas Kerstin att den nya skivan ska hamna på skivdiskarna och att skivbutikerna beställer hem den. Cd:n distribueras av Sony BMG genom YTF, Yrkes-trubadurernas förening, där Kerstin varit medlem under ett antal år.

I början av januari är Kerstin och Svenne Rubins gästartister vid en konsert i Sveasalen i Leksand tillsammans med Leksandslåt och vänner. En konsert ges också i Älvdalen den 3 februari, då tillsammans med Pelle Lindström och Leksandslåt och vänner.

De musiker som medverkar på skivan är bland andra Per-Erik Ernlund, Mats Jonsson, Pelle Lindström, C-G Johansson, Karin Green, Anders Klockar, Anders Forsström, Anders Jakobsson, Kenneth Sparr samt älvdalingarna Morgan Tegnér och Torbjörn Eriksson.

För skivomslagets layout svarar Torbjörn Forslund, Kerstin äldste son.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons