Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kerstins "barnbarn" heter Orsa

Annons

Den här solskenshistorien handlar om Kerstins internationella engagemang. Mellan åren 1985 och 1996 hade hon, genom SOS-barnbyar, ett fadderbarn, Lorensius, i Indonesien.

Kerstin betalade en avgift en gång i månaden, hon tror att det var runt 100 kronor i början. Pengarna gick till en liten pojke som bodde på en barnby där han fick mat, husrum och utbildning.

- Jag skickade brev och julkort till honom och någon liten present också.

Den 17 juni 1996 skrev Lorensius till Kerstin och berättade att han sökte jobb men att det var svårt att få något. I juli, samma år, skrev Kerstin ett brev till Lorensius, det var sista kontakten.

- Jag har för mig att han blev snickare, säger Kerstin.

Lorensius glömde tydligen inte bort Kerstin i Orsa. Nu, nästan tio år senare skickade han den överraskande julhälsningen.

Han skriver på engelska men hälsar God Jul och Gott nytt år på svenska. Lorensius berättar att han är gift och har en dotter som heter Chalista Orsa Kismuntone.

- Tack för allt du gjort för mig. Hälsa maken Åke och döttrarna Maria och Christina, skriver Lorensius och skickar med kort på familjen och lilla Orsa.

- Det är väldigt roligt, speciellt att höra att han fått en egen familj, något som han kanske inte hade under sin uppväxt.

Kerstin tycker också att det är kul att Lorensius döpt lillflickan till Orsa.

- Vi har ju ett Mora i Minnesota i USA, då kan vi ju ha en Orsa i Indonesien, skojar Kerstin som ska ta upp kontakten med sitt gamla fadderbarn igen.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons