Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kerstin har livslust

Annons

Kerstin är född och uppväxt i Uppsala. Hennes pappa var försäkringsman.

Efter att ha tagit studenten i Stockholm studerade hon vidare i Stockholm, Lund och Uppsala. Det ändade i en fil kand i engelska, psykologi och sociologi. Hon studerade även konstvetenskap och pedagogik.

1948 gifte hon sig med Stig Nordenstam, som var officer vid Ingenjörstrupperna. Något som innebar ett ständigt flyttande för familjen.

- Det var brukligt bland officersfamiljerna, menar Kerstin. Vi bodde i Boden, Linköping och Stockholm. Men sedan bosatte vi oss i Saltsjöbaden, och där bodde vi i 28 år.

1991 bröt de upp och flyttade till Dalarna.

- Min man har delvis sina rötter från Leksand, förklarar Kerstin.

I Saltsjöbaden var Kerstin verksam som cirkelledare i engelska i Studieförbundet Vuxenskolan.

- Jag hade Stockholmscirklar under många år. Och efter flytten till Leksand startade jag och några nyfunna vänner en cirkel om konstnärerna i Leksand vid sekelskiftet 1800-1900. Cirkeln pågick under några år och var mycket aktiv. Vi kallade oss Konstletarna.

Kerstin har fortsatt som cirkelledare inom Studieförbundet Vuxenskolan i Leksand med specialinriktning på konst. Och just nu är det alltså cirkeln om livslust hon leder.

- Det har blivit många år med Vuxenskolan, säger Kerstin. Jag har nog tillhört dem i 35 år nu.

Rädda Barnen är en annan organisation som legat Kerstin varm om hjärtat.

- I Saltsjöbaden var jag skolansvarig och ordförande i några år på 80-talet. Och jag har fortsatt vara aktiv i Rädda Barnen här i Leksand.

När familjen flyttade till Leksand trodde de att det skulle bli en kort sejour på kanske tre år.

- Men vi har trivts jättebra i Leksand och med vårt fina boende i Bergakungen. Tre år har redan blivit 15 år. Men tyvärr kan det bli tvunget för oss att flytta tillbaka närmare Stockholm på grund av ohälsa inom familjen.

Det känns av allt att döma lite dystert.

- Naturen och miljön här i Leksand är helt underbar, säger Kerstin. Vilka härliga promenader runt Käringberget och vid Siljans strand.

Mer läsning

Annons