Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenth Pettersson har avlidit

Annons

Arbetsmiljöverkets generaldirektör Kenth Pettersson har hastigt avlidit. Han blev 58 år gammal.

Kenth Pettersson tillträdde som generaldirektör 1999. Före det var han känd som stridbar ordförande för LO-förbundet Handels och en engagerad EU-motståndare.

"Det är ett chockartat besked. Vi sörjer en kamrat och en uppskattad chef med ett brinnande engagemang för arbetsmiljöfrågorna", skriver verkets överdirektör Bertil Remaeus i en kommuniké.

Och socialdemokraternas ordförande Mona Sahlin, som var den som utsåg Kenth Pettersson till chef för Arbetsmiljöverket, är tagen av beskedet.

Kenth Pettersson tog en fil|kand-examen vid Lunds universitet 1972 och arbetade sedan bland annat som sjukhusassistent ett par år för att därefter ta jobbet som personalchef på Wessels, senare B|&|W Stormarknader.

1977 startade hans fackliga karriär som utredningssekreterare på Handels. Under sina 22 år i Handelsanställdas förbund var han förbundsordförande under åtta år.

"Under den korta tid jag lärt känna Kenth gjorde han ett stort intryck genom att vara en driftig och god verkschef och genom hans starka engagemang i arbetsmiljöfrågor", skriver arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin som fick beskedet om hans bortgång under torsdagskvällen.

Littorin ger också beskedet att till dess att regeringen utsett en efterträdare till Kenth Pettersson kommer Arbetsmiljöverket att ledas av överdirektör Bertil Remaeus.

TT

Mer läsning

Annons