Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenneth Persson vägrar lämna ut listor

Annons

- Jag är inte säker på att jag får lämna ut listorna, det kan strida mot personuppgiftslagen. Dessutom skulle en folkomröstningskampanj splittra partiet.

Det säger Kenneth Persson (s), som vägrat lämna ut medlemslistor över socialdemokraterna i Borlänge till socialdemokratiska EU-kritiker.

Det var i fredags som Kenneth Persson fick förfrågan från Sören Wibe om att lämna ut medlemslistor. Medlemsuppgifterna skulle användas i en kampanj för folkomröstning om EU:s nya fördrag.

- Jag tror att det skulle splittra partiet för mycket om vi driver igenom kampanjen. Jag är också EU-kritiker och gillar inte den nya konstitutionen och tanken på EU som en överstat. Men jag tycker att vi kan lugna ner oss och jag vill inte stödja en kampanj om folkomröstning.

- Det krävs ja från alla länder om den nya grundlagen ska gå igenom och hittills har både Frankrike och Holland sagt nej. En folkomröstningskampanj inom partiet skulle splittra oss.

Vad kan få dig att ändra beslutet?

- Om en majoritet av styrelsen tycker att vi ska lämna ut medlemslistorna, men de reaktioner jag fått hittills från styrelsen har varit positiva. Listorna skulle visserligen lämnas ut internt, men jag är ändå inte säker på om det kan strida mot PUL, personuppgiftslagen.

Vad tycker du om folkomröstningar?

- Jag tycker att det är bra att använda sig av folkomröstningar i stora viktiga frågor. I den här fallet kommer det slita ytterligare i partiet och frågan är om vi har råd med det.

Polisen jagar inte mordbrännaren

u Polisen har inte fått tag på den eller de som på fredagskvällen försökte tända eld på det gamla kårhuset vid Soltorgsgymnasiet.

Kårhuset var igenbommat och användes inte, därför var det aldrig fara för någons liv. Brottet rubriceras som mordbrand men polisen menar att det var ett ödehus som någon försökte tända eld på.

-Vi lägger inte ner någon större tid på att försöka få tag på de som gjorde det. Det hade varit skillnad om det hade varit folk där, säger Hasse Ryberg, stationsbefäl vid polisen i Borlänge.

JOHANNA LUNDIN

Mer läsning

Annons