Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ken Swedenborgs partistämma lockade få

Annons

I mitten av november hölls ett möte inom dsp där Ingemar Nille Niliima valdes till ordförande för partiet. Ett val som Ken Swedenborg menar är olagligt och att han själv är den rättmätige dsp-ordföranden.

Av den anledningen hade han också kallat till partistämma i Borlänge på lördagen.

Samtliga medlemmar inom dsp ska ha kallats till denna partistämma, men endast två, förutom Ken Swedenborg och hans presstalesman Christer Dysholm, fanns på plats när stämman inleddes.

Den huvudsakliga målsättningen med stämman var att välja en ny styrelse istället för den andra och enligt Swedenborg "olagliga" styrelsen.

- Den gamla styrelsens mandattid går ut nu vid nyår så självklart måste en ny styrelse utses. I övrigt så kommer vi att behandla sedvanliga verksamhetsrapporter och ekonomiska frågor, förklarade Swedenborg innan stämman inleddes.

- En annan viktig fråga är ju dessutom att se om det går att upprätta någon form av respekt för varandra inom partiet och försöka finna en ny färdriktning som innebär ett mera jämlikt uppbyggt parti, tillade han.

Vid partistämman valdes Ken Swedenborg till ny ordförande för dsp och även hans presstalesman Christer Dysholm erhöll en plats i styrelsen.

Ingemar Nille Niliima, som alltså också har utsetts till dsp-ordförande, menar att lördagens partistämma var ogiltig.

- Det är egentligen inget att diskutera. Swedenborg har ej följt stadgarna. Förmodligen blir det en rättslig sak av detta, och det är nog egentligen vad Swedenborg vill, säger Niliima som också varit i kontakt med riksstyrelsen i frågan.

- Jag har informerat dom om läget och min uppfattning är att dom vill ha bort Swedenborg så fort som möjligt. Många inom partiet är förtvivlade över vad som pågår och över att vi inte verkar kunna bli av med honom, tillägger han.

Ken Swedenborg å sin sida menar att Niliima är ute i ogjort väder.

- Jag bestrider uppfattningen att jag inte skulle ha rätt att kalla till partistämma. Jag menar istället att Niliima och hans vänner från norra Dalarna fått för stor makt inom partiet och att de dessutom ligger bakom kupp och en sammansvärjning riktade mot mig som folkvald, avslutar han.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons