Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ken handlar enligt majoritetens vilja

Annons

Jag vill som omväxling komma med rena fakta i debatten som genom insändarsidorna håller på att förstöra mer än den förbättrar för länets sjukvård.

Räknar vi röster i landstingsvalet kan konstateras att socialdemokraterna fick 62445 röster, vänsterpartiet 10637 och miljöpartiet fick 6181 röster. Ser vi till alliansen inklusive Dalarnas sjukvårdsparti såg siffrorna ut såhär: moderaterna fick 31747, centerpartiet 20757, folkpartiet 9300, kristdemokraterna 9728 och Dalarnas sjukvårdsparti 6318 röster.

Sammanfattar vi detta kan vi se att det röda blocket (s, v och mp) fick 79263 röster och alliansen med dsp (m, c, fp, kd och dsp) fick 77850 röster i landstinget Dalarna.

Utgår man från dessa siffror så kan man tycka att det i en demokrati är skandal att det inte är folkviljan som avgör resultatet, utan någon komplicerad beräkningsmetod med utjämningsmandat.

Och till, dsp:s, legitima styrelse vill jag säga att bara för att några personer i ledningen valt att samarbeta med alliansen, så innebär inte det att ni har hela partiet med er. Och med fakta i hand så handlar ju Ken helt i linje med vad den riktiga majoriteten av de röstande i valet också vill. Synd att ni ej insett detta, men kanske är det er besvikelse över att ha valt fel som lyser igenom nu i efterhand, den svenska avundsjukan är ju vida känd.

Man förvånas över hur många "förståsigpåare" som plötsligt dykt upp i debatten kring landstinget. Men med fakta i hand så ville dalfolket ha kvar Alf och hans vänner så frågan är om, dsp, egentligen är berättigade det medieutrymme de fått genom sina interna konflikter.

HENRIK PERSSON

Mer läsning

Annons