Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kedja vill öppna butik i Hedemora

Annons

Lågpriskedjan Dollarstore vill etablera sig i Hedemora. Företaget har vänt sig till kommunen för att få hjälp att hitta lokaler eller tomtmark.

-Vi hoppas att vi ska få fram något som passar, säger kommunens utvecklingssekreterare Ulla Burell.

Dollarstore som har sitt säte i Timrå, är en av Sveriges mest snabbväxande lågpriskedjor. I dag finns elva butiker som tillsammans omsätter 240 miljoner kronor.

Företaget har ett hundratal anställda.

En Dollarstore-butik kräver en säljyta på minst 2000 kvadratmeter. Därtill behövs en elbelyst parkering.

Företagets önskemål är att lokalen ska ligga intill en stormarknad, ett shoppingcenter eller någon livsmedelsbutik. Ett annat alternativ är nära en starkt trafikerad väg.

Fasaden på byggnaden ska vara silverfärgad, med elbelysta reklamskyltar.

- Så stora lokaler har vi förstås inte som bara står tomma, säger Ulla Burell.

Men eftersom företaget även kan tänka sig att köpa mark och bygga nytt, tror hon att det går att hitta en lösning.

-Jag har lämnat meddelande till serviceförvaltningen, stadsarkitekten och Hedermora näringslivsbolag, vi ska ta upp det här nästa vecka, berättar Ulla Burell.

Hon säger också att Dollarstore har skickat sin förfrågan till flera andra kommuner. Företaget räknar med att bygga mellan tre och fem nya butiker om året.

Dollarstore-butikerna finns från Ludvika i söder till Luleå i norr. Om företaget etablerar sig i Hedemora innebär det ett tiotal nya arbetstillfällen i kommunen. Dollarstore säljer bland annat husgeråd, hygienartiklar och presentartiklar. Företaget har kollektivavtal och säger sig inte tolerera att barnarbete förekommer hos någon av leverantörerna.

JOHAN KÄLLS

Mer läsning

Annons