Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kd kräver svar av Alf Johansson

Annons

Upprördheten kring landstingets avtal med Ulf Hållmarker verkar bli till en het följetong.

Under tisdagen beslöt Krist- demokraterna genom Torsten Larsson, ersättare i landstings-styrelsen och dess personal- utskott, att skicka in en inter- pellation till landstingsrådet Alf Johansson.

Kd önskar svar på fyra frågor som alla rör det ingångna avtalet med Hållmarker. Främst kring det faktum att Hållmarker i dagsläget ståtar med ett kompberg på 3 100 timmar.

Ett kompberg som är värt tre miljoner kronor, och som i sig också är pensionsgrundande.

- Vi tycker det är underligt att hans övertidstimmar överförts till den nya tjänsten som landstingsdirektör. Dessutom tycker vi att det finns anledning att noggrant undersöka om avtalet tillkommit på godtagbart sätt, menar Torsten Larsson och fortsätter:

- Dessutom vill vi se om några ändringar behöver göras i lands-tingets policy för att om möjligt hantera liknande anställningar på ett mer kostnadseffektivt sätt i framtiden.

Kristdemokraterna ser också allvarligt på att Alliansen inte fått någon information om vad Hållmarkers avtal innehåller.

- Det hade varit lämpligt att informationen i alla fall nått ut till de som sitter i landstingets styrelse, säger Torsten Larsson.

Här är frågorna som Kristdemokraterna ställer till Alf Johansson i sin inlämnade interpellation:

1) Har det inom Landstinget Dalarna fastställts något tak om hur mycket innestående övertid en anställd får ha?

2) Finns det inom landstinget någon praxis angående att reglera innestående, inte kompenserad, övertid i samband med att en ny högre tjänst tillsätts?

3) Gjorde landstingsledningen i samband med att avtalet med landstingsdirektören skrevs något försök att reglera den innestående övertiden innan tjänsten som landstingsdirektör tillsattes?

4) Överväger landstingsledningen några åtgärder för att inte liknande situationer ska uppstå i framtiden?

- Svar bör vi i alla fall få vid landstingsfullmäktiges nästa sammanträde, som är den 11 september, säger Torsten Larsson.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons