Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kattägare får inte behålla djuren

Alla katter hos en 65-årig man i Säter ska omedelbart omhändertas av polisen.
Det har länsstyrelsen beslutat på grund av ägarens dåliga katthållning.

Annons

Det var i början av september som länsstyrelsen fick in en anonym anmälan om mannens och hans många katter. Djuren förökade sig enligt anmälaren okontrollerat och misstänktes inte heller få tillräckligt med mat och tillsyn.

Vid det första kontrollbesöket uppgav ägaren att han hade mellan 15 och 18 katter, och att det fötts fem kullar under 2011. Flera av katterna uppvisade ett mycket skyggt beteende, och hade heller ingen mat framme vid kontrollen.

Ingen av katterna var kastrerad, varför resultatet blivit en helt okontrollerad avel. Mannen förklarade dock att han med hjälp av jägare skulle ta bort alla katterna till i mitten av november.

Då ingenting hänt, trots mannens försäkran, beslutade länsstyrelsen i början av december förelägga honom att reducera antalet katter. Han tilläts enligt föreläggande ha högst två och dessa skulle vara kastrerade.

Då antalet katter fortfarande vid kontroll den 11 januari uppgavs vara mellan 12 och 15 underrättades ägaren om att katterna skulle komma att omhändertas.

Beslut om det har nu fattats och gäller även om det överklagas. Polisen kommer därför snarast att försöka fånga in och omhänderta djuren i avvaktan på att länsstyrelsen beslutar vad som framdeles ska ske med dem.

Mer läsning

Annons