Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katrins genombrott

Annons

- Jag kan inte beskriva mina känslor just nu, mer än att säga att det här var jättekul, bubblade det ur 22-åriga Katrin.

Finalen blev en sevärd duell mellan de båda försöksvinnarna Brumme I.L./Katrin Frick och Simb Kipper/Göran Frank.

Göran Frank, som vunnit de två senaste upplagorna, hade segervittring med varvet kvar efter att han styrt och ställt i lågt tempo under första varvet.

Katrin väntade, för länge trodde många, med attacken från tredje ytter. Den kom 950 meter från mål. Och hur den kom sedan. Brumme I.L. flög fram utvändigt om Simb Kipper ut på sista långsidan.

Kombatanterna duellerade sida vid sida. Det stod och vägde. Men mitt på upploppet var saken biff. Brumme I.L. gick inte att stoppa efter att han avverkat sista varvet efter snabba 1.13.

- Jag var orolig i sista sväng ,men in på upploppet svarade "Brumme" ärligt, berömde Katrin och fortsatte:

- "Brumme" var otroligt bra i båda kvällens lopp.

Det är bara att hålla med.

Och vi lägger gärna till att även Katrin var otroligt bra.

Segertiden 16,0 var en tiondel sämre än tiden i försöket och bara tre tiondelar över rekordet. Segern i finalen var värd 40 000 kronor och försökssegern gav ytterligare 20 000 kronor. Lägg till det ett värdefullt hederspris.

Den här kvällen lär Katrin aldrig glömma.

Alexia Wibb är stjärnan i Claes Eskilssons stall. Fram till i går hade inte lillasyster och 4-åriga Carisma Wibb rosat marknaden. Elva starter och en andraplats som bäst var facit så långt.

Efter segeruppvisningen i går kväll stärktes tävlingsaktierna avsevärt. Carisma Wibb flög till ledningen in i första kurvan och var sedan aldrig i förlustfara. Segertiden 15,7 med bilstart var rekord med 1,4 sekunder.

En skön triumf för hemmatränaren Eskilsson.

Garanterat.

Mer läsning

Annons