Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katastrofen var nära

Annons

Det var i fredags som en anställd vid anläggningen i Hundfjället körde rakt in i en liftkö med sin snöskoter.

En man och hans tioåriga dotter blev påkörda av den "voltande" skotern. Fadern skadade sig lindrigt i ena låret medan dottern klarade sig oskadd från den otäcka händelsen.

Även en annan tioårig flicka fick en smäll av skotern, med lindrigare skador till följd.

Föraren ådrog sig skador i huvudet, då han förmodligen slog i skoterns plexiglas vid olyckan.

Han fördes till Mora lasarett för observation, eftersom han klagade över huvudvärk.

- Jag har fått intrycket att man velat göra den här händelsen till en harmlös incident. Men så var det inte. Det var mycket allvarligt det som inträffade, uppger fadern till den tioåriga dottern som varit i kontakt med tidningen.

- Jag lade märke till den här skotern innan olyckan inträffade och reagerade över hur "klantigt" den framfördes. När jag sen efter olyckan kom fram till skotern och den som kört den och upptäckte att det var en av anläggningens anställda blev jag mycket förvånad, säger mannen.

Han menar att orsaken till olyckan helt enkelt var att den som körde skotern inte alls kunde hantera den som man borde kunna.

Enligt mannen som blev påkörd var skoterns fart så hög då den skulle svänga att den välte. Sedan sladdade den på sidan in genom liftkön och mot ett staket.

- Det var rena turen att inte flera personer drogs med skotern in mot staketet. Då hade fler personer skadats, säger mannen som är mycket förvånad över att en sån här händelse över huvud taget ska behöva inträffa där det finns en massa skidåkande människor.

- Det här var ingen incident utan en mycket allvarlig händelse och det vara bara nån decimeter från att det kunde ha slutat mycket illa, säger mannen.

Han ställer sig också frågan om vilken utbildning de som arbetar vid liftanläggningarna har när det gäller skoterkörning. Dessutom undrar han varför de inte använder hjälm.

- En hjälm hade den här gången förmodligen betytt att den som körde skotern inte alls hade skadats, säger mannen.

Med tanke på vilka följder den här olyckan kunde ha fått får man ändå vara glad över att ingen skadades allvarligt. Men händelsen bör ändock bli en tankeställare för de ansvariga.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons