Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katastrof för alla på marginalen

Annons

Så har då år 2006 lagts till handlingarna och det återstår att se vad nya året bär i sitt sköte, både globalt och inrikespolitiskt med de borgerliga makthavarna vid rodret.

Lokalt får vi hoppas att landstingssåpan har kulminerat inför det nya året. Utan att ta ställning för någon part av pajkastarna infinner sig dock en känsla av att vården fungerar tillfredsställande som den är i dag.

Innan de flitigt omskrivna herrarna från sitt okända förflutna kom och rörde om i grytan hann ju Jan Wiklund varsla om tredubbla patientavgifter för dem som fyllt 65, och troligtvis hade det inte stannat vid detta.

Förmodar att även dygnskostnader, högkostnadsskydd för läkarvård och mediciner rakat i höjden. Det ligger ju i linje med alliansens syfte att försämra för de sämst ställda i övriga frågor.

Det är väl för mycket begärt att den moderatledda kartellen skulle sätta sig in i hur hårt en relativt lång sjukhusvistelse kan drabba till exempel ett äldre par med låga pensioner redan med nuvarande vårdkostnader. Det blir ju i princip dubbelt boende, bortsett från matkostnaden. 80 kronor per dygn, hyra av telefon plus samtalskostnaden blir ju 3000 kronor per månad, vilket är ganska kännbart med tanke på alla löpande räkningar som kommer till hemmet.

För ensamstående gäller ju samma sak. Ska moderaterna tillsammans med sina allierade lakejpartier fullfölja sina redan påbörjade ambitioner att sparka på dem som redan ligger, innebär det en katastrof för alla dem som redan lever på marginalen.

ELOF ROOS

Mer läsning

Annons