Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karolina vill satsa på USA-karriär

Annons

På hemmaplan blev hon ett namn redan i tonåren och med bandet Soultwister har arbetsfältet vidgats betydligt de senaste åren.

När Karolina för ett par år sedan började studera till socionom i Örebro, kom hon med i ensemblen till musikalen Jesus Christ Super Star. Ett engagemang som innebar att hon vid ett par tillfällen fick hoppa in i huvdrollen som Maria Magdalena. En roll som hon, med två dagars varsel, fick göra när Jesus Christ Super Star gavs i Dalhalla i somras.

När Karolina åkte över till USA i september var det med stora förhoppningar.

- Till en början var jag lite besviken över utbildningen. Jag kände att jag behövde en större utmaning än vad skolan erbjöd.

- Trots allt bestämde jag mig för att stanna och göra det bästa av situationen. Det innebar att jag började umgås med elever som studerat längre vid skolan och tog på mig extrauppgifter. Det gav en kick och nu ska det bli jätteroligt att komma tillbaka.

Det som Karolina främst fattat tycke för är jazz.

- Anledningen är helt enkelt för att det svårare och en större utmaning för mig som sångerska.

Även om Karolina varit hemma i Orsa på jullov, så har hon inte enbart kopplat av under ledigheten.

- Tillsammans med basisten Jens Ståbis och pianisten Johan Dahlman har vi gjort spelningar i bland annat Orsak i Orsa, Zornmuséet och en gudstjänst i Sollerö kyrka. Med Soultwister har vi spelat i Orsa hotell och vid en examensfest i Örebro slott.

- Speciellt spelningarna med Jens och Johan är något jag vill fortsätta med. Det är inspirerande med en mindre konstellation och att sjunga för en publik som verkligen lyssnar.

Karolina räknar med att hennes studier i Los Angeles är avslutade i mars. Därefter är hon inriktad på att arbeta som sångerska på heltid.

- Skulle jag få chansen till ett sångjobb i USA, är det självklart att jag tar den.

- Annars flyttar jag hem och då blir det nog att bosätta sig i Stockholm. Det är där de flesta jobben finns och det gäller att skaffa sig ett bra kontaktnät.

Hon har alla dörrar öppna och det är inte enbart som solosångerska hon kan tänka sig en framtid.

- Nej, jag kommer att söka alla jobb jag kan. Till exempel musikaler eller konserter. Det skulle också vara jätteroligt att få "köra" bakom etablerade artister. Dels för att få rutin, men också för att man då blir en del av bandet på ett annat sätt än när man står längst fram och sjunger.

Även om Karolina räknar med att bo i Stockholm, tänker hon inte överge Dalarna för det.

- Absolut inte. I den mån jag kan, så kommer jag att ta spelningar även här. I det här yrket vet man inte vad som händer. Blir det ett längre jobb, till exempel i Oslo, måste jag vara flexibel och flytta dit. Det är jag beredd att göra, för under några år kommer jag att satsa allt på musiken.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons