Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kärlek lockar till Hedemora

Annons

Låga huspriser, lägre boendekostnader samt att det är lätt skaffa bostad.

Det var avgörande för familjer som under år 2003 valde att flyttade till Hedemora. Det framgår av en enkätundersökning som genomförts av informationssamordnaren Jan Bobäck, Hedemora kommun och projektledaren Florence Emilsson på Hedemora näringsliv AB.

Undersökningen genomfördes bland 56 personer av de drygt 500 som för två år sedan flyttade till kommunen.

Först svarade bara fyra personer på frågorna. Ytterligare en omgång frågor skickades till de som inte svarat. Av de 52 som återstod svarade hörde ytterligare sex personer av sig. Samtliga tio blev sedan intervjuade.

Förutom att boendefrågan kunde lösas på ett bra sätt, var kärleken en magnet. Att barn och barnbarn bor i Hedemora var andra skäl. Men också att det är lugnt och fridfullt här, närheten till naturen, de små skolorna, personalen på livsmedelsaffären på Åsgatan samt personalen inom hemtjänsten framfördes som positiva fördelar med Hedemora.

- De som hörde av sig var intressanta att möta, säger Jan Bobäck. De allra flesta upplevde sitt nya liv i Hedemora som positivt. Tyvärr hade vi hoppats att fler skulle ha svarat. I framtiden ska vi skicka frågorna till samtliga som flyttar till Hedemora.

- De får frågorna tillsammans med det brev som kommunen hälsar dem välkommen till bygden. Med ett frankerat svarskuvert hoppas vi på ett större gensvar. Då får vi också ett ständigt nytt material att bearbeta.

Klämdes fast

vid kollision

u Två bilar krockade i korsningen mellan väg 270 och väg 264 i Långshyttan på torsdagen. I den ena bilen färdades en äldre man och i den andra bilen en kvinna, båda skadades vid kollissionen.

Mannen fördes till lasarettet i Falun och kvinnan fick transporteras till sjukhuset i Gävle.

Åtalas för att ha kört mc full

u En Hedemorabo i 50-årsåldern har åtalats för grovt rattfylleri vid Falu tingsrätt.

I maj stoppades han av polisen när han åkte en fyrhjulig motorcykel i Hedemora. Provtagningen visade att mannen hade 1,64 promille alkohol i blodet.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons