Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kapade barnomsorgskön

Annons

Det var Kerstin Hansson på distriktsexpeditionen som kom att tänka på Kerstin Jansson, en före detta dagmamma.

Hon har tidigare jobbat 18 år som dagbarnvårdare i Danholn, men blev uppsagd när barnen blev färre och förskolans avdelningar skulle fyllas.

I samma veva försvann de flesta dagmammorna i kommunen.

Nu hade Kerstin hunnit arbeta ett år på Melkers, men när telefonbudet kom så tvekade hon inte att säga upp det fasta jobbet.

- Jag hade trevliga arbetskamrater på Melkers, men det var ett monotont jobb vid bandet. Jag är en sådan som trivs hemma, säger Kerstin. Att komma hem på kvällen när det blivit mörkt passar mig inte.

När hon hörde att fler barn stod i kö så ringde hon i sin tur Annelie Friskopps, en granne och gammal arbetskamrat. Och vips var kön sju barn kortare, alla kommer från Danholn och är mellan 1.5-3 år gamla.

- Jag blev så glad när Kerstin ringde, hjärtat gick upp i 180, berättar Annelie.

Hon och Kerstin har jobbat ihop som dagmammor tidigare, och de ska de göra nu också. De kan ordna saker tillsammans, stötta och vikariera för varandra.

De trivs båda bäst med barn, hundar, katter och marsvin hemma.

Vid köksbordet hos Kerstin pågår inskolning. Några barn är sjuka, men Albin, Albin och David låter sig väl smaka av kladdkaka med vaniljsås. Annelie är med för att lära känna barnen, men hon börjar inte på riktigt förrän om några veckor.

Nu hoppas de att de får behålla jobbet den här gången. Anställningskontraktet gäller till sista juni och spisskydd och barngrindar har plockats fram igen.

- Det är bra att föräldrarna får en valmöjlighet. Det är inget fel på dagis, men jag tror att många barn mår bra i hemmiljö, säger Kerstin.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons