Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaoset på Kastrup fortsätter

Annons

Flygkaoset på Kastrup i Köpenhamn fortsätter i dag. SAS danska kabinpersonal fortsätter att strejka trots att arbetsdomstolen i går förklarade strejken olaglig och ålade de strejkande att återgå till arbetet.

SAS räknar med att i bästa fall kunna genomföra ett 40-tal flygningar till och från Kastrup fram till klockan 14 i dag.

Ungefär hälften av turerna mellan Kastrup och Arlanda är inställda.

Drabbade kunder uppmanas att hålla sig informerade via SAS hemsida.

Enligt SAS blir det inställda flyg även i morgon, med hittills 28 avlysta avgångar. Det gäller flyg till USA, Europa och Skandinavien.

I dag handlar det om 282 inställda flyg. Under gårdagen, då konflikten startade, och i dag ställde SAS in sammanlagt 403 flygningar.

SAS ställer nu in stort sett alla flygavgångar under resten av torsdagen. Ledningen ska under dagen skicka brev till kabinpersonalen där de ombeds att lämna in sina uniformer, kodkort till entrédörrarna och parkeringskort.

SAS-ledningen preciserade senare innehållet i sitt brev till de strejkande. Det uppger att de inte kräver in de anställdas uniformer utan endast nyckelkort och parkeringskort.

Han betonar att det inte satts någon tidsfrist för när uniformer och kort ska vara inlämnade.

Enligt Langergaard ska SAS trots strejken försöka få i väg flyg till USA och Asien och till en handfull städer i Europa under torsdagen.

Strejken kostar SAS upp emot 25 miljoner kronor om dagen, skriver den danska nyhetsbyrån Ritzau. Dessutom kostar den förtroende hos kunderna.

Parterna skall åter mötas hos arbetsdomstolen under dagen.

TT

Mer läsning

Annons