Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanonspår invigdes av många åkare

Annons

På annandag jul brukar det vara lite extra festligt vid Skidstadion i Älvdalen med motionsåkning, tipspromenad och annat. I år blev det extra festligt eftersom Älvdalens IF Skidor då passade på att inviga den nya snökanonanläggning föreningen byggt ut under hösten.

Ryktet om att det finns åkbara spår i Älvdalen har spritt sig och i flera dagar innan invigningen har skidklubbar och motionärer utnyttjat de nya spåren. Så också denna dag, då man kunde skåda både skidskyttar och vapenlösa skidåkare på elitnivå och motionsnivå, som alla passade på att skaffa sig snökänsla inför den vinter som alla hoppas ska komma med tiden. Den mest namnkunnige åkaren som skådades i spåret denna dag var nog Daniel Tynell, dubbel Vasaloppssegrare, som körde intervallträning i spåret i ett rasande tempo.

- Vi har nog sålt uppemot 150 dagkort, berättar föreningens ordförande Göran Forslund, som var stolt som en tupp då han invigde anläggningen som föreningen investerat mycket pengar och ideell kraft i.

3 500 kubikmeter snö har föreningen kunnat tillverka tack vare den senaste tidens kalla väder, som Älvdalen varit nästan ensamma om, i den södra halvan av landet, att njuta av. Nu har man lagt snö i slingorna runt Skidstadion och erbjuder 2,5 kilometer fasta och fina spår att träna i. Tack vare detta har klubben också fått äran att ta emot omkring 500 skidåkare i tävlingen Morapinglan om några veckor, som nu flyttats till Älvdalen.

Invigningsdagen till ära bjöd Älvdalens IF Skidor på kaffe och glögg med tillbehör i klubblokalen, som ligger ovanför målfållan. Klubblokalen kommer att vara öppen varje dag framöver och där kan besökarna lösa dagkort eller köpa medlemskort i föreningen för att få rätten att utnyttja spåren.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons