Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Känner sig ovälkomna

Annons

- Vi tycker att det är bra att vi får betala en avgift, vi vill ju inte vara snyltgäster. Men det plakat som satts upp i slogbodarna gjorde att vi inte längre känner oss välkomna i Älvdalen.

Det säger Solveig Lind från Tierp i Uppland. Hon och hennes make Börje har i 20 års tid varit en av de "vildcampare" som kommunen vill komma åt genom det generella campingförbudet.

- Det är ju så vacker natur här och vi har trivts väldigt bra under alla år och fått många vänner i Älvdalen, berättar hon.

- Men när vi kom i år möttes vi av ett plakat i vår vanliga slogbod, som gjorde oss väldigt ledsna.

- I texten utmålas vi som riktiga bovar. Vi har förstört naturen, skräpat ned och hindrat ortsborna att komma ned till älven.

- Några killar från Sörmland kom samtidigt som oss. De blev så upprörda att de åkte vidare till Härjedalen. Inte heller vi kände oss välkomna och funderade på att åka någon annanstans, säger Solveig Lind.

- Vi har inget emot att man tar betalt, det har vi sagt till många i Älvdalen under alla år. Men priset är lite väl högt. Sedan tycker vi inte att det ska bli någon tidsbegränsning för husvagnsplatsen, som vi har hört ska man bara får stå på sin plats i två veckor, det är för kort tid.

- Naturligtvis kommer vi tillbaka till Älvdalen, men det är inte alls med samma glädje, säger Solveig Lind.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons