Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Känner mig otrygg i Falun

Annons

Jag har bott i Falu kommun hela mitt liv. Jag tycker Falun är en fin stad med ett bra utbud av idrott och andra fritidsaktiviteter, även en bra stadskärna. Mitt dilemma är att jag känner mig inte trygg.

Jag tränar ganska mycket och är ute sena kvällar för att ta mig till och från träningen. Jag reser över hela staden för att komma till träningslokalen. Färdsättet är cykel, löpning eller bil. Jag tycker att man varenda dag läser om våldtäktsförsök, rån och skadegörelse med mera. Nyligen höll jag på att få en smällare kastad på mig på väg till träningen.

En nära vän fick sin bilruta förstörd av en full ölflaska som någon kastat in och ett par som jag känner blev av med sina fälgar på bilen. Jag blir så förbannad att dessa skadegörare kan få hållas.

För ett och ett halvt år sedan sparkade någon sjuk människa ner Mattias Ström så att han senare avled. Pernilla Hellgren mördades efter en utekväll på krogen. Varför? Hur kan man vilja förstöra så för någon? Har folk inget liv så de måste förstöra för andra människor.

Jag skulle så gärna vilja veta hur en sådan person tänker, för jag har ingen förståelse för varför man inte vill hjälpa sina medmänniskor. Jag vill kunna gå ut på kvällarna utan att vara rädd för att bli överfallen eller misshandlad.

Detta är något som ofta diskuteras med vännerna när man träffas och jag vet att jag är långt ifrån ensam att känna så här. Men jag tycker att detta är något som bör uppmärksammas och skulle vilja veta hur andra känner. Har det blivit värre? Har jag fog för att vara rädd?

RÄDD I FALUN

Mer läsning

Annons