Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kändismatch inleder Dansbandsveckan

Annons

Hela behållningen från den här matchen går till barncancerfonden och under de fyra år som matchen arrangerats har 190.300 kronor tillfallit denna fond.

Det blir en extra "guldkantad" tillställning i år med flera OS-mästare och VM-hjältar och bland annat kommer en av världens främsta hockeyledare och spelare Bengt-Åke Gustafsson att finnas på isen.

- Det är verkligen kul att vi får så många profiler med i den här matchen. Det har blivit mycket populärt och de som får en förfrågan ser det som ett mycket hedersvärt uppdrag, säger Sture Matsson, den driv_ande kraften bakom kändismatchen.

Sture Matsson berättar att det under de matcher som hittills arrangerats varit med 27 idrottmän och kvinnor som stått på pallen i OS eller VM och att fem av dessa också kommer från Malungs kommun. Det är med andra ord en mycket "guldkantad" tillställning i Malungs ishall på söndagen.

-Vi räknar med fullsatt ishall och vi räknar också med att det skall bli det hittills största överskottet som vi kan överlämna till barncancerfonden, säger Sture Matsson.

Det finns några mycket välkända hockeyspelare med i årets match. Eller vad sägs om Håkan Loob, Bengt-Åke Gustafsson, Thomas Rundqvist och Calle Johansson. Alla med förflutet i NHL, och Bengt-Åke Gustafsson med både OS-guld och VM-guld den här säsongen som förbundskapten för folkkära Tre kronor. En bedrift ingen tidigare lyckats med.

Från skidsidan finns landslagstjejen Anna-Karin Strömstedt från Vansbro, förre dubble världsmästaren på 50 km Torgny Mogren, alpine landslagsåkaren Martin Hansson, Sälen, och Filip Fischer från snowboardlandslaget och Malungs Slalomklubb.

Sibirienfararen Johan Ivarsson finns också med i årets match och prästerskapet representeras av komminister Lennart Pettersson och från lokalt håll finns Patrik Elfwing, Jofa, Patrik Nilsson, Adidas och Ulf Jernspets, Jofa, gamla MIF-kämparna Christer Busk och Bengt Gunnarsson, nye sportchefen i Leksand Mikael Lundström, Tomas Kaiser, Sälen, och Skistars vd Mats Årjes med alpint förflutet liksom världsmästaren i slalom från 1985, Jonas Nilsson. Andra namn i Jofa All Star är Sandra Helmersson i målet och Alexander Bäckström Dubois. Och nu jagar detta gäng revansch mot Tre Toner där det också finns många kända orkesternamn men även landslagsmän och då tänker vi på bandyliraren Mikael Arvidsson och nye Färjestadtränaren Roger Melin.

- Det här är kanske den starkaste uppsättningen kändisar och världsberömda "lirare" vi haft under de här fem åren och det är också en garanti för att det kommer att vara mycket folk och mycket jubel i Malungs ishall på söndagen då Dansbandsveckan inleds, säger Sture Matsson.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons