Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Känd Falubo har avlidit

Annons

Häggquist, i vänkretsen ofta kallad "Häggas", var född och uppvuxen i Ekolsund mellan Enköping och Bålsta. Han tog studenten i Stockholm och det var även i huvudstaden han inledde sina medicinstudier.

Under studietiden kom han 1955 till Falu lasarett för att få praktik i kirurgi.

Tre år senare fick han sin läkarlegitimation. Han inledde sin långa läkarkarriär vid Serafimerlasarettet i Stockholm.

Sven-Owe Häggquist hade beslutat sig för att satsa på kirurgi.

1960 fick han tjänst som underläkare vid kirurgkliniken i Falun. Med undantag för sex år vid Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg, där han vidareutbildade sig till ortopedspecialist, blev han Falun trogen.

I januari 1969 tillträdde han som biträdande överläkare och 1973 fick han en överläkartjänst vid lasarettet i Falun med handkirurgi som specialitet.

Efter pensioneringen fortsatte Häqquist att arbeta på flera olika platser i landet, dessutom i Norge.

Det är inte enbart läkargärningen som gjorde Sven-Owe Häggquist till en känd Falubo. Flygning kom nämligen att uppta en stor del av fritiden sedan han tagit sitt privatflyg- certifikat i slutet av 1950-talet. Under en period var han bolaget Stora behjälplig med taxiflyg.

Sven-Owe Häggquist var hängiven naturen och vistades så ofta som möjligt i skog och mark. Han gjorde också regelbundna fiskeresor till Norge. Han var också medlem i Rotary sedan 1974.

Närmast sörjande är hustrun Katarina, barn med familjer samt en syster.

Mer läsning

Annons