Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanal 5 slocknade för 1,5 miljoner – men lugn, här kan du se VM–kvalet

Det blev en nattmangling. Men trots intensiva förhandlingar för att nå en lösning kom parterna inte överens. Därför kan Teliakunderna inte se Discovery Networks kanaler längre.

Annons

För de som inte vill missa VM-kvalfesten Sverige-Frankrike finns det ett tiotal barer och restauranger i länet som visar matchen. Vi har listan där matchen sänds (se faktarutan).

Däremot utestängs 1,5 miljoner tv-tittare runt om i Sverige.

– Vi är fortfarande långt ifrån varandra. Det avtal vi tidigare haft gäller inte längre. Vi har inte längre deras tillåtelse, säger Jonas Hasselberg, chef för Telias konsumentaffär vid 01-tiden i natt, till Expressen.

– Det är en sorg att kunna konstatera att vi inte längre finns på Telias tv-plattformar. Det är ett band mellan oss och 1,5 miljoner människor har klippts, säger Discoverys presschef Dan Panas.

Strax efter midnatt, natten till torsdag, slutade förhandlingarna mellan Telia och Discovery – i oenighet.

– Det har varit bra dialoger men vi är fortfarande för långt ifrån varandra finansiellt – de vill ha orimligt mycket betalt, säger Jonas Hasselberg, till Expressen.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

För Telias kunder innebär det alltså att det inte går att se VM-kvalmatchen i fotboll mellan Sverige och Frankrike på fredag, eftersom Discovery äger rättigheterna.

– Vi tycker inte att kunderna ska komma i kläm där och bad specifikt Discovery att göra undantag för matchen. Men det fanns inget intresse, säger Jonas Hasselberg.

– Som det ser ut nu har vi inget avtal med Telia. Samtidigt finns vi hos alla andra operatörer som anser att vårt innehåll och våra program har ett värde som de är beredda att betala för. Att ge en gräddfil till Telia som inte vill ha ett avtal med oss, det vore orättvist mot andra, säger Dan Panas, till Expressen.

Båda parter öppnar dock för fortsatta diskussioner.

– Från vår sida står dörren öppen, betonar Dan Panas.

FAKTA: Här kan du se VM-kvalet Sverige-Frankrike

Avesta: Pitchers.

Borlänge: Pitchers.

Falun: O'Learys, Pitchers och Kings Arms.

Leksand: Legends.

Ludvika: Pitchers.

Mora: O'Learys.

Sälen: O'Learys Tandådalen och O'Learys Lindvallen.

Källa: Canal Digital.

Mer läsning

Annons