Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kamphundar sprider skräck i bostadsområde

Annons

En kvinna var ute med sin tax när en kamphund kom rusade och tog ett bett rakt över nacken på taxen. Strax därefter kom ytterligare en lösspringande kamphund

Till polisen uppger kvinnan att något mycket allvarligt kunda ha inträffat om hon hade varit ensam.

Turligt nog fanns kvinnans sambo i närheten. Med sparkar försöke han få kamphunden att släppa greppet om taxens nacke. Det var så kraftigt att hunden lyfte taxen i luften. Först när ett par som kunde kommendera hundarna kom till platsen släppte dobermannhunden greppet om taxen.

Enligt polisens uppgifter blev stämningen aggresiv mellan personerna på platsen, då paret som kommenderat de aggressiva hundarna uppgav att de inte var hundarnas ägare, utan endast hade tillsyn av dem.

Enligt polisen är flera personer uppskrämda i området. De boendes oro är stor att det snart händer något allvarligt. Under lördagen hade inte polisen resurser att åka till den aktuella adressen där de aggressiva hundarna finns. Enligt polisens uppgifter är det samma hundar som varit inblandade i samtliga händelser.

Ärendet ligger nu hos en specialrotel, som utreder alla ärenden. Närmast ska ägaren till angripande kamhunden höras om varför den får gå lös. Därefter tar polisen ställning till eventuella åtgärder.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons