Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kampen för jobben är i gång

Annons

Nya moderaterna och allians för Sverige har fått väljarnas förtroende att leda landet. Det finns många problem att ta tag i, men för en arbetarregering är jobben viktigast. En bidragande orsak till dagens massarbetslöshet är att det för många knappt lönar sig att arbeta. Ändå visar både svenska och internationella erfarenheter att en politik som gör det mer lönsamt att arbeta är avgörande för att frånvaron ska minska och fler jobbtillfällen skapas.

För att göra det mer lönsamt att arbeta inför vi därför ett jobbavdrag redan från den 1 januari 2007. Jobbavdraget riktar sig främst till låg- och medelinkomsttagare och innebär att för den som arbetar heltid sänks skatten på arbete med mellan 500 och 1000 kronor per månad. Detta i kombination med åtgärder som gör det mer attraktivt för arbetsgivarna att anställa är en förutsättning för att lyckas med arbetslöshetsproblemet.

Fler måste få chansen att ta sig in på arbetsmarknaden. Därför gör vi det billigare att anställa, lättare att starta företag och mer lönsamt att arbeta. Kampen för fler jobb är i gång!

PYROLATOR

Mer läsning

Annons