Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Källfallet bommas igen

Annons

Kommunen har under en längre tid fått påtryckningar från många håll om att något måste göras beträffande vandaliseringen av det konkursade anrika bostadsområdet Källfallet.

Kommunchef Kalle Gustavsson säger att man från kommunens sida, i sin tur, varit i kontakt med konkursförvaltare advokat Olof Riesenfeldt. Han har då sagt att det inte ligger på hans bord att se till att området bommas igen.

Efter sista konkursen är det Advokatfirma Riesenfeldt i Ludvika som är konkursförvaltare för Källfallet.

Riesenfeldt har semester och Per Gesslen, som tidningen hänvisas till, har ej gått att nå för en kommentar.

- Det här är juridikens djungel. Formellt har kommunen inte ansvar, för det är inte kommunen som är fastighetsägare. Men vi är beredda att ta kostnaden för att bomma igen. Vi utgår från att länsstyrelsen ersätter oss, säger Gustavsson.

Kommunalråd Roger Stål har skrivit till länsstyrelsen för att påtala problemen och han kräver att länsstyrelsen tar ansvar för att området bommas igen.

- Men vi avvaktar inte något svar. Så fort vi kan så spikar vi igen området, säger kommunchef Gustavsson.

Orsaken att länsstyrelsen förväntas betala är bland annat det kulturvärde som fastigheten har, eller åtminstone en gång haft.

Kostnaderna för att bomma igen fastigheterna är omfattande. Kommunchefen talar om siffror runt 300 000 kronor för material och för arbete med att sätta skivor för fönster och dörrar.

PETRA HOLMLUND

Mer läsning

Annons