Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalle flyttar hem igen

Annons

Kalle träffas just nu vid sommargården i Lindänget, Orsa. Här finns två bostadshus, ladugård, lada, jordkällare, garage och till och med en bagarstuga - allt i falurött med vita knutar.

Gården har varit i Kalles ägo sedan två år tillbaka och har en magnifik utsikt över gröna vyer och Orsasjön.

- Här mår jag fantastisk bra, titta själv, säger Kalle och blickar ut över omgivningarna.

Sannolikt har han möjlighet att besöka sin sommaridyll lite oftare nu när han flyttat även vinterboendet från Solna och Stockholm hem till Orsa.

Tiden på vift smygstartade redan 1979 då han flyttade till Falun. 1981 gick flyttlasset vidare till Göteborg för studier vid Musikhögskolan där.

1987 hamnade han i Stockholm där han blivit kvar tills nu.

Förvisso har Kalle och hans familj bara flyttat hit för ett provår, men han har en vision inför framtidens boende.

-Jag vill att min dotter ska växa upp här. När hon gjort det tror jag att vi kommer att leva fifty-fifty här i Orsa och i Stockholm. Det är ju inte lika drastiskt för mig att flytta hit igen som det är för min familj.

Tiden i Stockholm beskriver Kalle som utvecklande för sitt yrke som musiker.

-Jag har lärt mig så otroligt mycket och haft så otroligt kompetenta människor runt omkring mig. Det har varit både stimulerande och väldigt roligt för mig.

Samtidigt beskriver han livet i Stockholm som lite isolerat och omständligt, ja faktiskt nästan tråkigt.

-Jag har ju mina bröder här och har ibland rent av känt mig ensam i Stockholm. I Orsa är det bara att göra precis det man vill. Det blir ett enkelt liv, tycker Kalle.

- Stockholm är som roligast när man är mellan 20 och 35 år, efter det har man andra krav som att bo bra och ha en bra fritid. Här är det bara att gå ut och dra igång gräsklipparen, det uppskattar jag.

- Det mest konkreta som jag kommer att sakna med Stockholm är mataffärerna.

Mer läsning

Annons