Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalla fötter hos (s)

Annons

Svar till Inger Östling, 1/4:

Vad bra att även du saknar landstingspolitikernas, (s) och (v) och övriga tysta politikers protester mot nedmontering av sjukvården i Västerbergslagen. Saknar dessa gör jag också!

Som centerns ledamot i Västerbergslagens hälso- och sjukvårdsnämnd, där vi alla oavsett parti är företrädare för befolkningen, har jag i flera år i skrivelser och insändare protesterat mot såväl stängning av akuten som övriga neddragningar.

Jag vet, genom flera kontakter som Västerbergslagsbor tagit med mig, att de inte i sina vildaste fantasier kunnat ta till sig att (s) och (v) majoriteten i Landstinget Dalarna vill stänga akuten på Ludvika lasarett.

När nu de styrande börjar få kalla fötter så kommer de med varierande uttalanden:

Behåll - lägg ned - behåll - lägg ned...Det senaste beskedet just nu är behåll, men beslutet om akutmottagningen och sjukvården i Västerbergslagen tas den 29 maj 2006 i landstingsstyrelsen. Så i dagsläget kan vi inte säga att faran över. Vad som kommer härnäst från (s) och (v) står skrivet i stjärnorna. Trovärdigt? Knappast!

Jag fortsätter att hävda detsamma som jag gjort tidigare: Sluta med nedskärningar och behåll den för befolkningen livsviktiga akuten på Ludvika lasarett.

Det är dags för en ny politisk ledning i Landstinget Dalarna.

GUN ANDERSSON (C)

Mer läsning

Annons