Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaj Andersson behövs i kulturnämnden

Annons

Som ledamöter i kulturnämnden blev vi förvånade över socialdemokraternas beslut att avsätta Kaj Andersson som kulturnämndens ordförande. Vi kan förstå deras "tänk", de är väl inte vana vid att någon kan ta obekväma beslut och stå för det.

Ombyggnaden av biblioteket ändrade Kaj inriktning på. Att inte bara förnya och fördyra utan att bevara och göra ombyggnaden så billig och så bra som möjligt, vilket gagnar skattebetalarnas plånböcker var bra. Tyvärr är inte biblioteket färdigt för invigning ännu, men det är inget som nämnden råder över. Några av förvaltningens tjänstemän jobbar på så gott de kan. Kaj har verkligen drivit på för att få ombyggnaden färdig så mycket han har förmått.

Även satsningen på Kulturfyren såg Kaj realistiskt på. Ingen budget för vad det skulle kosta och var pengarna skulle tas från presenterades och då kan man inte ge sig in i ett sådant satsning. Kaj ville istället satsa på ett "Kulturstråk" efter ån , som är ekonomiskt hållbart och som även gagnar boende och besökande i Falun.

Kaj har även medverkat till att det är högt i tak på våra sammanträden. Det är inte alltid så strukturerat och formellt, men det är ingen större katastrof. Det har i stället bidragit till att alla vågar prata och ställa frågor och klimatet på våra sammanträden är bra. Detta är väl också något nytt och annorlunda för (s). Ändra er! Behåll Kaj i kulturnämnden! Det skulle gynna många.

Detta har inget med partipolitik att göra utan är ren stöttning av en person som gjort ett bra arbete i kulturnämnden.

KRISTINA WAHLEN (C) STEFAN CLARSTRÖM (FAP)

Mer läsning

Annons