Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jurister ger sig inte - kommunlånet till Salaproppen "är lagstridigt"

Annons

Trots att regeringen gett klartecken till Falun och Borlänge kommuner att låna ut 35 miljoner kronor till Vägverket för att bygga bort Salaproppen, ger sig inte juristerna Torbjörn Aulin och Lars Munters.

De båda anser att beslutet strider mot kommunallagen och de är nu beredda att låta länsrätten driva målet vidare till beslut.

Enligt Aulin och Munters är det Falu kommuns vägran att bemöta deras rättsliga invändningar mot att förskottera pengar för Salaproppen som ligger till bakgrund för deras beslut.

"Antingen begriper inte kommunen juridiken i detta mål eller så anser den sig inte behöva befatta sig med dylikt. I så fall bekräftar detta den arrogans och maktfullkomlighet, som våra ledande kommunpolitiker så ofta visar", skriver Aulin.

"En seger för ett långsiktigt och tålmodigt arbete", sade Borlänges kommunalråd Peter Hultqvist (s) förra veckan om regeringens klartecken.

Lånet innebär bara att bygget tidigareläggs sex månader och det skulle ha genomförts även utan kommunala pengar menar Torbjörn Aulin och Lars Munters.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons