Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Junior-VM både succé och flop

Annons

- Vi hade kalkylerat med 35 000 personer som skulle passera vändkorsen och det kom 60 000.

Utländska tv-bolag hade längre sändningstid från evenemanget än det var planerat och öppningsmatchen mellan Sverige och Kanada samlade 450 000 tv-tittare framför apparaterna.

Lars Lisspers var på torsdagen på väg till Gävle för att till Svenska Ishockeyförbundets representanter lämna en slutrapport gällande hela JVM-arrangemanget.

Han visste att berätta att besökande hockeyinitierade från andra nationer lämnat sådana positiva intryck att de båda orterna i en framtid mycket väl skulle kunna stå som arrangörer även för ett senior-VM i hockey.

Så långt var det alltså frid och fröjd. Däremot gav JVM-arrangemanget inte några större positiva spår hos handeln och hotell- och restaurangnäringen, åtminstone inte i Mora.

- Visst skulle Mora haft en större del av kakan och där kanske vi arrangörer får ta på oss en del av skulden.

Uppbackningen från Mora var, enligt Lars Lisspers, helt till fyllest, både från kommunen och näringslivet, vilket bidrog till att det här blev en arrangörsmässig succé.

- Däremot var spelprogrammet fel utformat. Mora skulle ha haft en av semifinalerna. Det var fel att lägga båda i Leksand. Nu kom det 3 500 personer till Ejendals arena, i Mora hade vi haft knökfullt vågar jag lova.

Lars Lisspers ursäktade sig med att det var hockeyförbundet som sytt ihop spelprogrammet och därvid fick Leksand och Tällberg möjlighet att kapa åt sig den största biten av kakan.Trots allt hade Jan Simons uttryckt sig på ett sätt som bara kunde tydas som att han var tillfreds med det som utspelats i FM Mattsson arena.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons