Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jultankar om barn

Annons

Julen förknippas i den kristna världen med ett speciellt barn och julen har blivit särskilt barnens högtid.

I dagens katastrofområden är också mycket av de internationella hjälpinsatserna nu inriktad på just barnen. Det gäller främst mat, kläder, hem - det nödvändigaste för överlevandet.

Hos oss och i andra bättre lottade länder, där livet är normalt och barn har tillgång till livets nödtorft riskerar de andra lidanden - ett som har med deras mänskliga rättigheter att göra.

Välståndet har gett oss materialismen, och materialismen som religion har skapats av den biologiska psykiatrin.

I deras värld är människan som andlig varelse utesluten.

När ett barn brottas med problem så behöver det framförallt en som lyssnar och förstår, och som verkligen bemödar sig om att ta reda på själva orsaken till det oroliga beteendet.

Men en liten klick neuropsykiatriker ger dessa barn amfetamin i stället, så är symtomen ur världen, orsaken gömd och barnet hämmat i sin andliga utveckling.

Också mobbing är en följd av att humaniora har förlorat mot den teknologiska utvecklingen.

Mobbing bryter mot mänskliga rättigheter och de rättigheterna är själsliga. "Vetenskapen har nästan uppslukat människan med en ideologi som förnekar själen" skrev L. Ron Hubbard 1965.

I våra länder där barn har mat för dagen och tak över huvudet fattas ofta respekten för individen, förståelsen av människans värde och hennes andliga natur.

Det är begrepp som försvann där religionen försvann och som behöver återvinnas för barnens, framtidens skall.

KARIN LARSSON

Mer läsning

Annons