Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julia Hult – vad fick dig att ställa upp ?

Annons

- Det var en ren tillfällighet. Jag och några kompisar ringde till Harrys för att kolla vilken åldersgräns som gällde för att komma in under tävlingskvällen och då frågade de om vi ville komma på en informationsträff.

Och nu har du plötsligt utsetts till Dalarnas skönhetsdrottning?

- Ja, så blev det. Mina kompisar backade ur men jag tyckte att det var en kul grej. Jag tror nog att de ångrar sig nu eftersom alla som ställde upp fick en hel del smycken i pris.

Hur gick själva tävlingen till?

- Innan tävlingen tränades vi av en koreograf i hur vi skulle gå och röra oss på scenen sedan blev vi sminkade och fick prova ut de kläder som skulle användas. Under själva tävlingen fick vi visa upp oss två gånger, dels i ganska tuffa kläder och en gång i aftonklänning. Det var skönt att det inte var någon baddräktsvisning. Efteråt fick vi en och en gå in till juryn där vi fick berätta om oss själva och svara på några frågor.

Hur ser fortsättningen av tävlingen ut?

- I september får vi åka till Stockholm där riksfinalen avgörs. Skulle det gå lika bra där så väntar tre månader på en ö utanför Kina i vinter där också den stora Miss World-finalen avgörs.

Vad gör du annars?

- Jag har nyligen tagit studenten efter tre år vid ett mediaprogram med tv-estetisk inriktning i Täby utanför Stockholm. I sommar jobbar jag vid Fänforsens restaurang och café i Björbo men räknar med att åka tillbaka till Stockholm i höst. Jag skulle gärna vilja studera vidare inom inredning eller foto men först ska ja ta ett sabbatsår från alla studier.

Då får jag önska dig lycka till i fortsättningen.

- Tack så mycket!

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons