Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julen ger mig ångest i år

Annons

Jag vill helst bara blunda, och så ska det vara över när jag tittar upp igen. Julen är ju en glad och trevlig högtid som man ska kunna se fram emot, men detta år är det inte så för mig.

Jag har nämligen inget jobb, och därmed räcker inte mina pengar till vare sig julmat eller julklappar till mina barn. Det blir svårt nog att få dem att räcka till räkningarna, hur jag ska få råd till vardagsmat vet jag inte, önskar jag kunde trolla.

Det har dessutom blivit ett glapp mellan sista löneutbetalningen och första ersättningen som arbetslös, nu har jag inte ens pengar att betala mina räkningar i tid. Jag måste skjuta upp vissa av dem för att ha en slant till mat, och det innebär att problemen följer med till nästa månad, när räkningarna måste betalas.

Det är inte barnens fel att jag inte får jobb, men det är de som får lida. Jag unnar dem verkligen en gladare jul än jag kan erbjuda i år. Dessutom har de lov i närmare tre veckor. Då måste de äta även lunchen hemma och det tär än mer på matkontot. Jag önskar att jag hade åtminstone lite pengar över, så barnen kunde få någon julklapp, och kanske till och med kunde hitta på något roligt någon dag under jullovet.

Så ni som har jobb och hyfsad inkomst, och kan unna er en härlig jul fylld med god mat och massor av julklappar, grattis, och god jul på er. Och ni andra som har det som jag, vi får bita ihop och hoppas att nästa jul kan bli en aning bättre.

LEDSEN TOMTEMOR

Mer läsning

Annons