Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Journalister på Borlängebesök

Annons

Det är oftast samma arbetslag som åker i väg och bevakar olika sportevenemang. Paul Hemming och Jon Hynes är två av dem som arbetar för det kanadensiska tv-bolaget TSN. De har inte firat jul hemma med familjen på många år. I stället följer de junior-VM i ishockey på plats.

- Det är ett sätt att leva. Vi gör det inte för resorna eller för något annat, utan för att vi älskar sporten, säger Paul Hemming.

Det blir mest arbete på resorna och de har svårt att hinna med att se omgivningarna.

Borlänge skiljer sig ordentligt från hemstaden Toronto som har ungefär fyra miljoner innevånare. Men det är inte första gången de är i Sverige och det är inte ovanligt att de besöker mindre städer i sitt arbete.

Av alla de gånger som de har varit i Europa så är det här den bästa.

De överöser hotellet och flera av restaurangerna i Borlänge med beröm för gästfriheten de har visat.

Under jul- och nyårshelgen har restaurangägare öppnat bara för dem och serverat dem mat utan problem.

Men de saknar den kanadensiska maten. Där äter de ungefär samma rätter som vi i Sverige men här känns maten tyngre med gräddiga såser till det mesta.

Då arbetsdagarna är långa och fritiden knapp har de inte hunnit lära känna det svenska folket så väl. De tycker att vi är en aning reserverade.

- Det är något av en process att lära känna en svensk, men har man väl gjort det är det inga problem, säger Paul Hemming.

Han och kollegan Jon Hynes tycker sig ändå ha mer gemensamt med oss skandinaver än med grannarna i USA.

De beskriver sitt arbete med en otrolig glädje och intensitet. Paul Hemming är producent och Jon Hynes vd. Deras jobb är att se till att sändningen blir bra för de cirka två miljoner som tittar hemma i Kanada.

De tror att Kanada kommer att vinna en mycket jämn match mot Ryssland. De tror även att Sverige kommer att segra över USA, då ett brons är mer värt för Sverige än vad det är för USA.

JOHANNA BJÖRKLUNDS

Mer läsning

Annons