Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jordnära poliser

Annons

De som tagit del av rektor Agneta Starks utspel angående den nedlagda polisutredningen, måste ha fått en konstig syn på polisanställda. Stark målar ut många polisanställda som direkt olämpliga.

Under mitt verksamma yrkesliv har jag haft förmånen att arbeta med många duktiga, positiva poliser. Kårandan var mycket bra.

Jag har efter pensioneringen även träffat nyutbildade poliser, fina och trevliga unga poliser, som man gärna skulle sätta sig i samma polisbil som.

Som i alla yrkeskårer finns ett fåtal undantag, men dessa brukar i allmänhet självmarkera. Att Agneta Stark skulle få bort dessa i sin högskoleutbildning, tror jag inte på. Man visar inte sådant i samband med ansökningar och utbildning.

I den poliskår som Agneta Stark förespråkar, skulle det bli olidligt att arbeta. Alla skulle titta snett på varandra.

En polisman som två gånger i rad var tvungen att ingripa mot invandrare, skulle lätt bli ansedd som främlingsfientlig. Skulle man dessutom få problem i samband med ingripande mot en kvinna, skulle detta kunna resultera i att man har nedlåtande kvinnosyn.

Agneta Stark påstår att hon fått starkt stöd i sina åsikter i samband med möten med studenter och lärare vid polisutbildningar.

Då kan man fråga sig vilka skulle våga ställa sig upp och ha avvikande åsikt vid dessa möten.

Stark talar varmt för högskoleutbildning, men man ska inte göra polisutbildningen för högtravande och akademisk. Det ska finnas plats för jordnära och praktiska människor.

Utbildningen behöver inte ligga i Dalarna men det viktiga är att vi får hit poliser till Dalarna.

PENSIONERAD POLISMAN

Mer läsning

Annons