Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jordens vänner - Gagnefs fiender!

Annons

Jag och många med mig betalar en tredjedel av vad vi tjänar i kommunalskatt för att Gagnefs kommun ska vara ett bra ställe att bo på.

Ett stort antal företagare bidrar genom att erbjuda arbetstillfällen i bygden.

En väldig massa människor bidrar till Gagnefs utveckling genom ideellt arbete i olika former.

Mitt i detta finns en liten klick som gör allt för att sabotera för oss andra.

Med förvirrade hänvisningar till miljön och demokratin försöker man stoppa eller överklaga en mängd initiativ där föreningar eller företagare försöker åstadkomma något positivt.

För närvarande försöker man stoppa det planerade golfbanebygget, trots att ärendet behandlats enligt konstens alla regler, och trots att banan ska byggas av en förening, inte med skattepengar.

Själv är jag helt ointresserad av golf, men jag uppskattar människor som försöker göra något som kan vara positivt för många andra, det må var och en golfbana, ett ridhus, vandringsleder, eller ett nytt företag.

Jag tror att många med mig är innerligt trötta på era ständiga försök att förvandla den bygd där vi bor till ett öde barrskogsområde, och att ni försöker tvinga oss att flytta till Mälardalen om vi vill ta del av den service som majoriteten av svenska folket har tillgång till.

Vad kommer härnäst? Förbud mot biltrafik? Förbud mot vedeldning? Jaktförbud? Företagsförbud? Förbud mot människor?

Hur ska vi kunna locka ungdomar att stanna kvar i bygden om vi konsekvent säger nej till alla projekt?

Måste man inte kunna lita på den expertis som finns på miljökontoret och på länsstyrelsen i frågor som gäller miljöpåverkan? Varför anser ni er veta bättre än dessa?

På vilket sätt bidrar Jordens vänner till utvecklingen av Gagnefs kommun???

PETER VOGT

Mer läsning

Annons