Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johansson bygger broar

Annons

Kenneth Johansson är inbjuden till Ludvika för att bygga broar mellan näringslivssatsningarna i kommunen och näringsdepartementet.

Ludvikabesöket inleds med ett besök hos Samarkand2015 och forskarbyn High Voltage Valley i Kasttjärnsparken, därefter bär det av till ett EU-projekt, projektet Louvren i Grängesberg, filmarkivet och tillbaka för ett längre besök hos ABB i Ludvika som Johansson begärt.

Kommunen ställer upp med kommunalrådet Maria Pettersson (s), Bengt Andersson (m) och Mauritz Bropetters (c) från kommunstyrelsen, HVV:s forskningschef Magnus N Olofsson och Lars Ove Almqvist från Samarkand. Vem som ska representera ABB är ännu inte klart.

Johansson säger att han hoppas på en rejäl uppdatering om ABB:s HVDC Lightkabelteknik som han vill se i Sydlänken och som han arbetar hårt för i riksdagen.

- Jag har tagit initiativ till en uppvaktning av näringsdepartementet. I mitten av januari ska jag, centerdistrikten Dalarna, Jönköping, Kalmar och Kronoberg lägga fram argumenten för kabeln. Vi kommer från dessa fyra distrikt att ta med oss representanter som kan belysa hela frågan om Sydlänken, jobben och miljön och vad en kabellösning skulle betyda för våra län, säger Johansson.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons