Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johanna lyser upp i decembermörkret

Annons

Pappa Peter och mamma Annika hade förvarnats om utgången av lusseröstningen och även att de skulle få besök under kvällen. Dock hade de inte informerat Johanna om vad som väntade. Det var då de sex tärnorna kom på att de skulle spela Johanna ett litet spratt. En av dem ringde på dörren, medan de övriga gömde sig i närheten.

- Kom vi ska åka nu, var beskedet Johanna möttes av och i tron att hon skulle följa med till årets Lucia började hon sätta på sig ytterkläderna.

Då stegade alla tärnor fram och grattade Johanna. Så även Nils Storm och tidningen som medförde blomster och Lucia-tårta.

En glatt överraskad Johanna kunde sätta sig ner vid bordet som snabbt dukades upp för lussekaffe och tillsammans med de sex tärnorna blev det diskussion om resan fram till den här stunden. Vad som väntar nu när det riktiga allvaret börjar.

Tjejerna har haft ett tiotal träffar hittills och övat in en sångrepertoar. Ett litet smakprov bjöd de för övrigt runt kaffebordet och det inslaget fick klart godkänt.

Johanna berättade att hon bara en gång tidigare varit Lucia.

- Det var på dagis, men då fick alla vara Lucia, konstaterade hon.

Ett glatt tjejgäng ska nu mönstra in som Lucia med följe och generalrepetitionen kommer att ske i ett mera inofficiellt sammanhang för Lions Club i FM Mattsson Arena den 12 december.

Första officiella framträdandet sker i Andreasgården på Luciadagens morgon och om aftonen är det traditionell Luciahögtid med kröning i Mora kyrka.

Köpmännen lovade ut fem presentkort att dras bland dem som köpte röstsedel av Lions.

Vinnare blev: Susanne Stenis, Gunilla Hansson-Talu, Maria Aronsson, Gunilla Blixt och Anna Forslund.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons