Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan vann och går vidare till SM

Annons

För vinnaren Patrik som bor i Nyhammar innebär segern ytterligare en tävling. Vinsten i regionsfinalen sänder honom vidare till yrkes-SM i Göteborg. En tävling där Sveriges tio bästa unga yrkesförare gör upp om titeln som svensk mästare.
- Det ska bli spännande, säger Patrik.
Han förklarar sin framgång med att han helt enkelt är intresserad av att köra transportfordon.
- Tävlingen ger mig chansen att träna på körningen. Och det är bra för jag vill ju ha ut det mesta av skolan. Men det är klart, när jag tävlar så går jag in för att vinna, säger han och flinar en aning.
Vinsten i regionsfinalen innebär en bra merit inför det framtida yrkeslivet. Både Johan och Patrik tar studenten från transportprogrammet i juni.
De har redan planerat framtiden.
- Jag vill köra timmerbil. Det är mer spännande än att bara åka fram och tillbaka längs vägarna, säger Johan.
Patrik som bor i Älvdalen sticker till Stockholm för att jobba på en parkering i sommar, men hoppas på att få jobb som yrkesförare eller anläggningsförare efter det.
I gårdagens tävling lyckades Patrik få ihop 84 poäng i de fyra grenarna manöverkörning med liten lastbil, lastsäkring, manöver med lastbil och släp, och precisionskörning med truck.
Patrik körde hem 77 poäng.
I samband med tävlingen vid Malmenskolan som arrangerades av TYA (Transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnd) anordnade VBU en trafiksäkerhetsdag.
Polis, ambulans, räddningstjänst, assistanskåren och NTF var på plats och det fanns bland annat möjlighet till halkkörning, tipspromenad och provkörningar i teknikbana.

LOTTA OLIN

Mer läsning

Annons