Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan har hamnat i riktigt gott sällskap

Annons

-Det känns fantastiskt roligt att få komma med i det här sammanhanget. Min sångtext "Sången till dig" avslutar skivan och den kan ses som en hyllning till Cornelis och andra hjältar som gått bort, säger Johan.

Johan och gruppen Partypolarna har jobbat ihop i många år och blivit ett begrepp som ett bra coverband på tillställningar runt om i landet.

Johan fick också mycket uppmärksamhet då han för några år sedan medverkade i tv-programmet Sikta mot stjärnorna med en både röst- och bildlik tolkning av Ted Gärdestad.

Genom åren har Johan också skrivit en hel del låtar. De flesta ligger kvar i byrålådan.

-Jag har väl inte riktigt vetat om mitt låtmaterial skulle hålla. Men kanske är man för blygsam. Det är i alla fall ett fint erkännande att få vara med på Brolles Cornelisskiva och tidigare i år fick jag med en text "Flickan ovanpå" på dansbandet Arvingarnas album som kom ut i somras.

-Det vore kul om det skulle lossna med låtskrivandet, säger Johan.

Samarbetet med Brolle junior började då Brolle och Partypolarna medverkade på samma spelningar på ett företagsjobb i Skövde.

-Vi fick bra kontakt och Brolle fick se några av mina texter som han gillade, berättar Johan.

Tilläggas kan att Johan inte bara är textförfattare på Brolles senaste skiva. Johan medverkar också på munspel i en blueslåt av Cornelis.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons