Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobbsökande drogtestas

Annons

2004 blev det fritt fram för arbetsgivare att göra alkohol- eller drogtester på personalen.

Det stod klart efter att Europadomstolen nekat ett klagomål från en städerska anställd på ett kärnkraftverk.

På Ericsson Network Technologies är drogtester ingen nyhet.

- Vi drogtestar i samband med anställning sedan många år tillbaka och det är helt accepterat. Det är ju bara så att man ska vara nykter på jobbet. Vi har maskiner som roterar och rör sig så det är ju en säkerhetsfråga, säger personalutvecklare Björn Lesser.

Dalatrafiks vd Christer Silfverin konstaterar att de inte ställer några krav på att bussföretagen som anlitas ska drogtesta personalen.

- Däremot kräver vi en redovisning för hur de hanterar drog- och alkoholfrågor. Sedan har vi ju alkohollås i en tredjedel av våra bussar och från och med i sommar ska det finnas alkohollås i alla bussar, säger Silfverin.

Även Dalarnas Tidningar AB drogtestar i samband med nyanställning.

- Vår policy är att genomföra en hälsotest i vilken drogstestet är en del innan vi skriver på för nyanställning. Hittills har ingen fastnat i testet, säger redaktionschef Ewa Wirén.

En undersökning visar att sju av tio storföretag i Sverige drogtestar personalen.

Men det gör varken Falu kommun eller landstinget i Dalarna.

- Vi har haft en drogpolicy i många års tid som vi reviderat nu. Frågan är lyft till landstingsstyrelsen som inte fattat något beslut om drogtest ännu, säger Stefan Lindskog, rehabiliteringssamordnare.

Torkel Birgersson, kommundirektör i Falu kommun, konstaterar att kommunen inte drogtestar vid nyanställning.

- Nej, inte organiserad form. Vi har inte kommit dit ännu.

Är kommunen på väg att införa drogtester vid nyanställning?

- Inte generellt per automatik. Vi vill lära känna de vi anställer väl och ställer många frågor vid anställningsintervjun, men inte om droger, säger Torkel Birgersson.

Både landstinget och kommunen har dock en drogpolicy för hur chefer ska agera om en anställd visar tecken på att ha problem med droger eller alkohol.

- Policyn gäller på förekommen anledning. Antingen när en anställd kommer berusad till jobbet eller om det finns misstanke om missbruk eller om en anställd själv påtalar att den har missbruksproblem.

- Då ska det gå fort. Våra chefer har blivit bättre på att ta tag i sådana situationer, säger Stefan Lindfors.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons