Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobbpolitikens krassa konsekvenser

Annons

Det finns många med god ekonomi i Sverige, människor som i dag jublar åt att den nya regeringen genom skattesänkningen belönar dem som "är duktiga", det vill säga är friska och har arbete. Men vi andra då?

Nej, vi har syndat. (som kd skulle ha sagt). Man trycker med en papegojas envishet på det faktum att det ska löna sig att arbeta. Fy skäms, inte leva på bidrag! Man utgår från att de flesta sjukskrivna simulerar sin sjukdom, för att inte tala om tusentals latoxar som går på a-kassa. Ekonomiskt nackskott är vad de förtjänar, och nu får de det också.

Snälla majoritet av svenska folket, är detta vad ni väntade när ni röstade på alliansen? Något mer ogenomtänkt än dagens politik har jag aldrig varit med om, jag skulle vara allvarligt oroad även om jag i dag hade haft ett arbete och frugan fått vara frisk. Varför stryper man av ekonomin för de arbetslösa långt innan man genomfört sitt eget "åtgärdsprogram" eller ordnat arbete för alla?

Jobben kommer snart, säger man, men vad ska vi leva av under tiden? Socialbyrån? Tala om att tömma ur badvattnet utan att ha tagit fram varken handduk eller kläder.

Moderaterna och även centern påstår sig av tradition ha individen i centrum, men jag har aldrig sett exempel på en politik med så grova generaliseringar som de "nya moderaterna" gör. Några exempel:

Alla arbetslösa har samma förutsättningar att från första dagen flytta och skaffa nytt arbete, åt sig själv och resten av familjen.

Alla kan försörja sig på 65 procent a-kassa.

Alla sjukskrivna kan börja jobba minst en timme om dagen med full avgift till a-kassan.

Om man inte skriver under på dessa påståenden, så varför ställer man då till ett helvete för dem som av olika anledningar inte kan leva upp till alliansens krav på en fullvärdig medborgare? Och vad gör kd som sätter familjen i centrum. Vill man verkligen splittra och ställa till det för familjerna.

Detta är den krassa konsekvensen av den stenhårda jobbpolitik som alliansen står för när man från första arbetslösa dagen ska söka jobb över hela landet. Är det rimligt att jag i morgon dag lämnar familjen för att ta ett arbete 100 mil bort från en sjuklig fru och tonårsdotter som behöver mig?

Eller ska vi flytta från handikappanpassat hus, göra förlustförsäljning, säga adjö till gamla föräldrar, avliva alla katter och tvinga vår dotter att byta skola en gång om året?

Ska vi kanske leva i en husvagn eller på vandrarhem? Kd-politik? Om inte, varför sitter ni då i knäet på moderaterna? Det är ett kallt Sverige i dag, inte bara temperaturmässigt.

REVOLTERA NU

Mer läsning

Annons