Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobbavdraget var bara en början Det kommer mera

Annons

Blev du glatt överraskad över ditt lönebesked? Har du fått mer pengar kvar i plånboken? Detta är alliansens utlovade politik som nu levereras, och ett konkret exempel på att det ska löna sig bättre att jobba. För Dalarna innebär det 1,2 miljarder kronor i sänkt skatt per år. De pengarna kommer att skapa ökad sysselsättning.

Det är vår fasta övertygelse att människor i så stor utsträckning som möjligt ska få bestämma över sina intjänade pengar. Det är ingen tvekan om att det nu går bra för de flesta företag. Men det går inte bra för alla människor, arbetslösheten är på tok för hög. Vi gick till val på att minska arbetslösheten och har därför fattat ett antal beslut för att öka sysselsättningen.

Hittills har de som ansvarat för vår höga arbetslöshet gjort sin stämma hög och tyckt att inget får förändras. Förra regeringens politik medförde ett utanförskap för många som nu måste brytas. Har Ni sett någon ny politik från vänstern? Vi har i alla fall inte det.

Det måste till en framtidstro hos våra företagare så företag kan växa och skapa fler riktiga jobb. Nu kan inte alla nödvändiga beslut tas omedelbart, men flera skatter måste sänkas eller tas bort. Ett exempel på detta är att många pensionärer lever under knappa förhållanden och deras ekonomi måste förbättras.

Vänstern har ännu inte förstått att det råder högertrafik. Inte nog att man fortsatt köra till vänster, man har även kört i diket.

Länge försökte man förneka denna dikeskörning. Men det gick inte att trixa med statistik och konstgjorda arbetsmarknadsåtgärder. Svenska folket insåg att det behövs en annan chaufför i bilen Sverige.

Ge oss tid att förändra Sverige till det bättre. Ett Sverige där fler kan leva på sin lön. Där människor är trygga med fler poliser. Vi är väl medvetna om vilka uppdrag väljarna gav oss. Vi fortsätter jobba med att uppfylla alla löften och har heller inte glömt löftet om sänkt bensinskatt. Men vi måste också se till att statsfinanserna ger ett plus. För det gäller att hålla sig på vägen för att komma framåt. Ge oss en chans att få upp farten!

ROLF GUNNARSSON ULF BERG PATRIK FORSLUND RIKSDAGSLEDAMÖTER (M)

Mer läsning

Annons