Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jimmy hade änglavakt

Annons

- Det var mörkt vid tillfället och jag körde upp mot Öraberget när det plötsligt blev tvärstopp och jag kastades handlöst i gatan. Det är ju små hjul på EU-mopparna och när framhjulet kom ned i gropen blev det ett tvärhugg, berättar Danielsson för tidningens medarbetare när vi efteråt träffar honom på olycksplatsen.

Han berättar lågmält om händelsen som kunde ha slutat mycket illa. Inte nog med att han kastades av och landade på körbanan. Vid olyckstillfället förelåg även stor risk för att han skulle bli påkörd av övrig trafik på den aktuella gatan.

-Det kom bilar efter mig och så hade jag även möte av en bil som kom uppifrån Öraberget. Samtidigt var även en bilist på väg att köra ut från Furuvägen.

- Men som tur var måste de ha sett när jag flög av mopeden. Den som körde efter mig måste ha haft en väldigt bra reaktionsförmåga som lyckades stanna trots att han var nära, berömmer Danielsson.

- När det hade hänt var jag chockad och det enda jag tänkte på efteråt var att jag måste komma bort från körbanan. Den verkliga rädslan kom liksom efteråt när man förstod hur illa det kunde ha gått.

Trots att han med kraft landade på asfalten klarade sig Danielsson mirakulöst utan skallskador och frakturer, men han blev ordentligt mörbultad.

- Jag hade naturligtvis hjälm och det räddade huvudet, men ryggen och benen fick en rejäl smäll. Men jag känner att det onda håller på att gå över nu, tröstar han sig.

Om Danielssons fina EU-moppe kan nämnas att den fick en hel del skador och är inte längre körbar. Men den är försäkrad och ska snart bli föremål för en omfattande reparation.

Conny Dahlfors inom Grängesbergs vägförening lovar att det aktuella hålet i asfalten snarast kommer att åtgärdas.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons