Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jerka inleder teaterhösten

Annons

Ringside är namnet på den uppsättning som ska ge teaterhösten en riktig rivstart och här ser arrangörerna också ett lysande tillfälle att hitta en ny, och yngre, publik.

Det lär inte bli några problem att fylla Aveny.

Här kan också nämnas att La Danzers gör en uppvisning i Avenys foajé före föreställningen.

10 oktober spelas pocketoperan Teaterdirektören. Medverkar gör bland andra Berit Carlberg, som den stora publiken säkerligen minns för hennes samarbete med Nils Poppe på Fredriksdalsteatern och i teve.

Dalateatern besöker även i höst Aveny. Den här gången med sin uppsättning av Nuförtiden, en föreställning som bygger på ett antal intervjuer med dalfolk, gjorda av Gertrud Larsson och Åsa Lindholm. 19 oktober är datumet för gästspelet på Aveny.

23 november är det höstfinal på hemmaplan. Detta med Dramatens uppsättning av de sammansvurna.

12 november håller man en tradition vid liv i form av en resa till Uppsala och Universitetsaulan. För tredje året åker man för att lyssna på en musikalsik helafton med Ulf Johansson Werres storband med Ludvikasonen Mats Engström som musikarrangör och pådrivande trumslagare.

Tidigare har man gjort helaftnar med musik av Gershwin och storbandslegenderna Miller, Basie, Ellington.

Nu är det poplegenden Bacharach och hans musik som är festföremål. Även denna gång har bandet gästsolister på scen. Den här gången är det Jan Johansen (trumlegenden Egils son) och det senaste stjärnskottet inom svensk jazzsång, värmländskan Rigmor Gustafsson.

Opera, dramatik, pop, rock och jazz.

Där har ni Ludvika Teaterförenings höstprogram.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons